office@mijo.si SLO: 00386 (0) 51 314 514, DE: 00436 764 90 34 84

Zenmentestriche

 

Izdelujemo strojne estrihe.

  • HITRO

  • KAKOVOSTNO

  • PO ŽELJAH NAROČNIKA

Kontakt  slo_zastava_poster_u3799 00386 (0) 51 314 514,

Email office@mijo.si

estrih

Izvedba strojnih estrihov ?

Estrih se ne izdela neposredno na ploščo, mednju ponavadi pride hidroizolacija, toplotna izolacija, lahko tudi zvočna izolacija. Strojni tlaki se ne dotikajo sten, od njih jih loči kakšen centimeter stiroporne izolacije – dilatacija, ki omogoča tudi raztezanje tlaka. Takšni izvedbi estriha pravimo plavajoči pod. Na ta način je onemogočeno širjenje udarnega zvoka po konstrukciji v sosednje prostore, lahko pa se zmanjša tudi prehod toplote proti neogrevanim tlom ali garažnim prostorom.

Na pohodne izolacijske plošče se položi folija, ki preprečuje navlaževanje izolacije z vlago iz estriha. Nato sledi armiran estrih v debelini 4–7 cm in finalni tlak. Strojni tlaki se izdelujejo z ustreznimi stroji, ki mešajo, črpajo in prenašajo beton po ceveh do želenega prostora. Če želimo talno ogrevanje, se pred zalivanjem položi še čepasta folija, po kateri so speljane cevi za talno ogrevanje.

Izvedba samorazlivnih estrihov ?

Samorazlivni estrih je posebna oblika tlaka, ki se ga v tekočem stanju nanese na tla objekta, nato pa se pod lastno težo enakomerno porazdeli po površini.

Prednost samorazlivnega tlaka pred navadnim estrihom je, da se hitreje suši in je tanjši. Poleg tega omogoča boljše temperaturne izkoristke, predvsem v kombinaciji z nizkotemperaturnim ogrevanjem. Prav tako se lepše porazdeli po površini tal, saj ima zaradi tovarniškega mešanja možnost samorazlivanja in enakomerno strukturo.

Ima pa tudi visoko tlačno in upogibno trdnost.